Hyrköpa konst

Så här går det till:

Konstverk med pris över 10000 kronor kan HYRKÖPAS enligt följande modell:

Du väljer ett konstverk och vi kommer överens om priset. Detta pris fördelas på en hyra som löper över ett till två år. Du betalar en fast summa varje månad, som är lika med konstverkets pris fördelat på det antal månader du väljer. När full betalning erlagts är konsten din. Du kan för enkelhetens skull jämföra det med ett mobilabonnemang där telefonen ingår.

Vill du göra KONSTKARRIÄR så kan du tre månader innan avtalet löper ut lämna tillbaka konstverket du haft och byta till ett med högre pris. Efter avräkning av det du redan betalat kommer vi överens om en ny hyresperiod och vilken månadsbetalning du ska göra. 

Så kan du byta upp dig max två gånger. 

Konstverk med pris under 10000 kronor kan delbetalas på tre månader.

Självklart får den som vill betala hela summan direkt.

Se gärna Frågor och Svar allra längst ner på sidan!

Viktigt: Kostnad som tillkommer är frakt (på billigast och säkrast sätt) samt en startkostnad på 500 kronor enligt modell hyrköp, som betalas direkt. Startkostnaden dras av från priset. Vill du göra konstkarriär återsänder du konstverket för utbyte och betalar frakten i båda fall. Du kan när som helst slutbetala med resterande summa eller sätta in en högre summa. Då hör du bara av dig till mig innan.

På konstverk som delbetalas tas endast fraktavgift ut.

I bägge fall skickar jag dig ett avtal med posten för underskrift och retur. Du får då olika alternativ att välja på och så fort jag fått avtalet underskrivet skickar jag ditt konstverk.

På detta sätt kan du ha konst hemma att njuta av varje dag året runt. Via denna betalningsmodell hoppas jag också att den lite mer ovana och inte så välbeställda konstintresserade ska få tillgång till annat än massproducerade bilder från varuhus.

Konst ska inte ses som investeringsobjekt annat än för ditt eget välbefinnande eller för krångligt att ha tillgång till hemma. Konst är enligt mig ett äventyr som aldrig tar slut. En daglig dos av dina egna tankar framför ett konstverk är friskvård. Konst som inte alla andra har gör dig unik och kan leda till nya spännande samtal med middagsgäster, dina barn eller kanske din nya dejt!

På undersidan Till salu finns konst som omedelbart är till försäljning. Uppdateras efter hand. Hittar du något du vill ha på andra sidor så maila mig. En del ska åka på utställning, annat kan vara sålt men tveka inte, det mesta går att lösa.

Notera att mina broderier oftast är gjorda på redan använda textilier då jag tycker detta tillför en extra dimension. Därför förekommer ibland oväntade inslag som strukturer, mönstringar, små slitningar eller annat. Jag tar vara på det som finns.  De flesta verken har varit utställda i nu avslutade projekt. Annat är alldeles nytt och aldrig visat.

Välkommen att kontakta mig via mail och därefter kan vi också ha telefonkontakt om det önskas. 


Frågor och Svar

  1. Kan jag också köpa konst som kostar mer än 5000 kronor på avbetalning? Ja. Samma villkor-6 månader.
  2. Kan jag lämna tillbaka ett konstverk efter "hyrtiden" och få tillbaka pengarna? Nej.
  3. Äger jag upphovsrätten till konstverket jag köpt? Nej. Du äger konstverket, jag äger upphovsrätten. På BUS hemsida finns bra information för den som vill veta mer. https://bildupphovsratt.se
  4. Kan jag byta mitt konstverk mot ett som är billigare innan avtalet löper ut och få tillbaka mellanskillnaden? Nej. Du kan bara byta till ett som har högre värde. 
  5. Vad kostar transporten? Det varierar beroende på ombud, storlek, vikt mm. Vi kommer överens om billigast och bästa transport innan jag levererar.
  6. Ingår moms i priset? Nej. Moms på 6 % tillkommer.
  7. Kan jag få mitt verk inramat? Ja. Om du vill kan jag ordna det till en extra kostnad.
  8. Får jag sälja konstverket till någon annan under hyrtiden? Det får du. Men du fortsätter att betala mig tills vår affär är avslutad. Eller sätter in resterande summa på mitt konto så att den blir avslutad.
  9. Får jag göra vad jag vill med konsten jag köpt? I princip ja. Du får inte använda den för spridning på exempelvis vykort, i trycksaker eller på nätet i kommersiellt syfte utan att ange upphovspersonen och betala för det. Se länken fråga 3. Vad du gör med den hemma är helt upp till dig.
  10. Vad händer om du som konstnär avlider innan jag betalat färdigt? Då övergår upphovsrätten till arvingarna - som då ska ha pengarna. Allt detta kommer tydligt regleras i kontraktet vi skriver.